JURYLEDEN FILMFESTIVAL 2018

Internationaal Meester Böhm was professioneel schaker van 1970-1985. In die periode deed hij verslag van zijn sport voor alle media.

Later was hij presentator van vele televisieprogramma’s waaronder Ook Dat Nog (consumentenprogramma), Sport Studio (alle sporten), Hersen s op hol(wetenschappelijk), Meeste stemmen gelden (rechtspraak), Böhm’s bovenkamer (fascinaties en uitvindingen). Met die ervaringen en een cursus scenarioschrijven maakte hij tientallen bedrijfsfilmpjes. Hij speelde mee en gaf adviezen aan bioscoopfilms waaronder Lang leve de Koningin. Zijn stem wordt als voice-over gebruikt in rtv-commercials.

Lid van Toverlint Gouda.

Het meedoen met clubprojecten leverde een steeds betere kijk op het filmen. Toverlint bleek een uitstekende plaats te zijn voor het opdoen van kennis en overdragen van kennis. Door het volgen van allerlei curcussen, zoals die voor geaccordeerd jury kon ik me verder bekwamen en zodoende werd jureren een hobby binnen een hobby. Ondanks dat alles wat met filmen te maken heeft mijn interesse heeft is het werken aan montage voor mij het ultieme. De huidige techniek staat je toe dingen te doen met filmmateriaal waarvan je vroeger niet eens kon dromen. Een goed verzorgde montage met alles wat daarmee te maken heeft vind ik belangrijk. Dat neemt niet weg dat een goed uitgewerkt en origineel idee waaraan het scenario hangt de hoogste waardering krijgt bij mij.

Sjors is vanaf zijn 16e met filmen bezig. Eerst alleen het geluid bij de eindmontage. Later besloot hij ook zelf filmpjes te gaan maken.

Dit zijn korte speelfilms en innstructiefilms over b.v. sportblessures bij handbal en integriteit binnen een bedrijf. Ook heeft hij met een team veel toneelstukken en muziekuitvoeringen geregistreerd met meerdere camera’s.

Het monteren op een moderne pc geeft veel meer mogelijkheden dan vroeger en geeft een hogere kwaliteit, maar alles staat of valt met een goed idee en draaiboek.

HANS BÖHM
ARIE HEERKENS
SJORS JAARSVELD

Heeft haar hele werkzame leven in de media doorgebracht.

Haar carriere verliep klassiek: opgeleid (door TV pionier)

Gijs Stappershoef in televisie, terecht gekomen bij de krant en doorge- groeid in radio... Maar "beeld" is altijd haar grote liefde gebleven.

Dat uit zich tot vandaag in haar grote passie voor fotografie. Momenteel is ze specialist Online Media, geeft daarin wereldwijd les voor het internationale opleidingscentrum van de Wereldomroep RNTC - en ziet een prachtige samensmelting tot stand komen tussen beeld, geluid en 'een goed verhaal'. Technisch is tegenwoordig alles mogelijk, en iedereen doet dan ook mee. Maar het goede verhaal vertellen blijft een vak.


Dit jaar geen Jurylid maar wel de presentatie van het Filmfestval 2018

GASTVROUW
MARIJKE KOEMAN